Behandel een zeer droge huid goed
07 januari 2021 
1 min. leestijd

Behandel een zeer droge huid goed

Behandel een zeer droge huid goed

Binnen 28 dagen doorloopt de bovenste huidlaag een differentiatieproces waarbij de platte en droge hoorncel zich ontwikkelt uit de levende, dikke huidcellen en uiteindelijk onze hoornlaag vormt. De bovenste huidlaag is erg dun, maar beschermt ons tegen uitdroging!

Bij sommige mensen is dit proces verstoord, de redenen kunnen sterk verschillen. Echter uit ervaring kunnen wij stellen dat een zeer droge huid niet behandeld mag worden met crèmes die minerale oliën bevatten (paraffine, petrolatum, microkristallijne was)!

De behandeling die zich alleen richt op de symptomen van een zeer droge huid verslechtert het uiterlijk en het gevoel van de huid op de lange termijn. De huid wordt aanvankelijk verzorgd, maar na verloop van tijd wordt deze steeds droger en ‘vergeet’ de huid hoe zij zich moet voorzien van huideigen lipiden. Om toch voor de huid te zorgen, dient u zowel producten met minerale olie als producten met emulgatoren te vermijden. Voor een bijzonder gevoelige huid kunt u het beste traditionele conserveermiddelen en parfumoliën gebruiken. Alleen op deze manier kan de huid zich herstellen en richten op de bron!

droge huidEmulgatoren

Op de foto hiernaast zie je een jonge man die erg lang leed aan plaatselijke schilferende, droge en jeukende huid. Hij gebruikte ook medicijnen. Bij toeval ontmoette hij onze trainer bij een vriend thuis. Zij gaf hem een sample van onze LIA C6 verzachtende crème. Na 8 weken was zijn huid fluweelzacht. Zelfs na een aantal maanden bleef de huid ontspannen. Hij wilde overstappen van de kalmerende crème naar een normale lichtere LIA-dagcrème. Zo zie je maar weer wat het voordeel is van emulgatorvrije producten. Natuurlijk is zo’n wonderbaarlijk voorbeeld niet altijd vereist.

 

Als je eenmaal begrijpt wat emulgatoren met de huid doen, wil je er nooit meer een gebruiken! Hiervoor hebben wij twee korte video’s gemaakt. Bekijk deze gerust!

Video:

Video:

Over de schrijver
Reactie plaatsen