Persbericht UV-filter

Persbericht UV-filter

We krijgen vaak de vraag waarom we chemische UV-filters en niet-natuurlijke minerale filters gebruiken om te beschermen tegen door licht veroorzaakte huidveroudering. In feite vermijden we minerale filters, zoals titaniumdioxide en zinkoxide om drie redenen: enerzijds zijn ze niet erg efficiënt, dus je moet relatief grote hoeveelheden gebruiken, daarnaast hebben deze mineralen slechte cosmetische eigenschappen (een witmakend effect bijvoorbeeld). Daarnaast is er een politieke discussie gaande over deze Nano deeltjes. Het belangrijkste argument is dat deze deeltjes krachtige radicale generatoren zijn, en zoals u weet, is dit precies wat we willen vermijden. Om de vorming van radicalen enigszins te verminderen, zijn deze deeltjes bedekt met een laag van een complex mengsel van chemicaliën en daarom is dit allesbehalve natuurlijk.

De filters die wij gebruiken, komen uit de positieve lijst van de cosmeticaverordening. Dat betekent dat de filters internationaal zijn getest en goedgekeurd, worden aanbevolen en behoren tot de best bestudeerde stoffen die wereldwijd beschikbaar zijn. Zijn er soms aanwijzingen voor de gevaren die deze filters kunnen opleveren van autoriteiten die een bijwerking hebben opgemerkt.

Zo wordt er van het Octocrylene-filter, dat we samen met andere filters in onze gezichtsverzorgingsproducten gebruiken, vermoed dat dit de hormonen ontregelt. Tot op heden zijn er geen serieuze onderzoeken die deze dergelijke bijwerking bevestigen.

Integendeel, bij de veiligheidsbeoordeling van Octocrylene werd deze mogelijke bijwerking uitvoerig getest door veel toxicologische laboratoria met negatieve resultaten op deze bewering. Als je interesse hebt, mag je deze studies ook zelf doorlezen. Hieronder staan deze weergeven en de belangrijkste onderdelen zijn geel gemarkeerd.

De gedachte: de ene studie zegt dit en de andere studie laat het tegenovergestelde zien. Wat moet ik dan geloven? Wij gaan het uitleggen, lees gerust verder.

Het krachtigste argument dat niets met deze studies te maken heeft:

De UV-filters die we in onze formuleringen gebruiken in combinatie met onze emulgatorvrije LMS-formuleringen, zijn helemaal niet in staat om van de bovenste hoornlaag door te dringen tot diepere delen van de epidermis. Zij komen niet verder dan de hoornlaag vanwege hun lipofiliteit. Dit is de reden waarom deze filters de dermis, dat wil zeggen de gebieden met bloedcirculatie, niet kunnen bereiken. Dit betekent dat hormonale of overeenkomstige bijwerkingen zijn uitgesloten.

SC: Stratum Corneum

Laat je dus niet van streek maken door halfslachtig journalistiek en onderzoek. Het enige wat de UV-filters in onze formules doen, zijn beschermen tegen door licht veroorzaakte huidveroudering en erytheem.

Studies: 

Studie 1 

Studie 2

#pressemitteilung #octicrylene #octocrilene #EUstandard #safecosmetics #cleancosmetics #duallift #realtalk

Contact

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen