Red de droge huid

Red de droge huid

Bij een droge huid is de lipidenbarrière van de hoornlaag verzwakt en is de beschermlaag slecht ontwikkeld. Een droge huid is trekkerig, jeukt en heeft een grotere kans om te verbranden.

Wat versterkt en beschadigd de lipidenbarrière van de huid?

Wat de barrière beschadigt: dit kan komen door het te veel gebruiken van peelings en het kan ook komen door te krachtige ingrediënten die in verschillende producten verwerkt zijn.

Producten zoals afwasmiddel, douchebaden, oplosmiddelen, maar ook sterke mechanische belastingen.

Ter illustratie geven wij een voorbeeld met een afwasmiddel: de aanwezige oppervlakte-actieve stoffen in afwasmiddel zorgen dat het vet in een koekenpan oplosbaar wordt in water. Daardoor kan het vet uit de koekenpan afgespoeld worden met water.

Als je je handen wast met zeep gebeurt precies hetzelfde: de huid wordt gereinigd, maar tegelijkertijd wordt de lipidenbarrière van de huid enigszins opgelost (en misschien ook wel beschadigd!). Bij een kort was proces is dit geen probleem, omdat de oppervlakte-actieve stoffen niet zo snel doordringen. Dit is hetzelfde met emulgatoren die verwerkt zijn in cosmetica. Emulgatoren bevatten oppervlakte-actieve stoffen en zijn dus vergelijkbaar met de eigenschappen die in afwasmiddel verwerkt zijn.

Als u de lipidenbarrière van uw huid wilt versterken en niet wilt verzwakken dan is het verstandig om emulgatorvrije cosmetica en badproducten te gebruiken met weinig tensiden (bestanddelen die in schoonmaakmiddelen en cosmetica verwerkt zijn). En rekening houden met de juiste pH-waarde. Een lage en zure pH-waarde bevordert een gezonde huidflora (microbioom), terwijl zeep juist de pH-waarde verzwakt naar alkalische pH-waarde.

Hyaderm N kalmeert de huid en verlaagt de drempel van de pH-waarde.

Het AufBau Maske is een rijk LMS-crèmemasker en kan ook in de huid worden gemasseerd zonder dat het product verwijderd wordt van het gezicht. De LIA C 6 kalmerende crème is een zeer rijke LMS-crème met LIA-bescherming voor de zeer droge huid. De LIA C 6 dagcrème Sensitive is zeer geschikt voor de droge en gevoelige huid.

Ook is er een rijke LMS-bodycrème voor het lichaam: de Vitamin Bodycream. Al deze producten beschermen en ondersteunen de natuurlijke lipidenbarrière!

Over de schrijver
Reactie plaatsen