26 november 2020 
2 min. leestijd

"vrij van ..." of "bevat geen ..." Wat staat er nu werkelijk...

Beste klant,

Codecheck

Helaas wordt het tegenwoordig steeds vaker gebruikt om informatie te gebruiken zoals “vrij van …” of “bevat geen …” om te adverteren in plaats van de voordelen van het product positief te benadrukken. Dit komt waarschijnlijk omdat slecht nieuws een hoger sensationeel karakter heeft en daarom meer geschikt is voor publicaties. Dus volgens het motto: goed is saai, slecht is sexy of op de een of andere manier anders spannend. Gezien de gelegenheid, namelijk de negatieve vermelding van onze producten in verband met “microplastics” op internet (Codecheck-portaal), willen we u graag een opmerking en een overzicht geven van de grondstoffen die we gebruiken en hun kwaliteit. Zo is Codecheck vervolgden dat ze INCI-termen met het woord “acrylaat” voorzagen van de waarschuwing “bevat microplastics”. Dit is onjuist, omdat de acrylaten die in cosmetica en ook in onze producten worden gebruikt, viscositeitsopbouwers en verdikkingsmiddelen zijn en absoluut geen Geval dat microplastic deeltjes kan vormen.

We hebben het bedrijf Codecheck hierover gewaarschuwd door een advocaat en om correctie gevraagd. Informeer uw klanten dat de acrylcitaten in onze INCI niets te maken hebben met microplastics. Op verzoek stellen wij u graag een bijbehorende expertise ter beschikking. Bij deze gelegenheid kunnen we nogmaals de principes samenvatten waarop we de ontwikkeling van onze recepten baseren.

Dermotroop

Alle recepten zijn “dermotroop”, dat wil zeggen “gericht op de huid”. Er worden alleen stoffen gebruikt die nodig zijn voor de huid of die belangrijk zijn voor de productverklaring of productstabiliteit. Daarom gebruiken we geen: emulgatoren, conserveermiddelen van de cosmeticaverordening (KVO) parabenen, paraffines, minerale oliën, siliconen ethoxylaten.

Reclame

Het behoeft geen betoog dat onze producten niet op dieren zijn getest, geen kankerverwekkende ingrediënten bevatten en, zoals hierboven al gezegd, natuurlijk sowieso geen microplastics. Maar wij maken hier geen reclame mee, omdat het vanzelfsprekend is, omdat het wordt voorgeschreven door de Cosmetics Ordinance, en reclame die voor de hand ligt is verboden.

UV-filters

Nog een woord over adverteren met “vrij van UV-filters” of “vrij van UV-absorbers”: Als je zoiets hoort, moet je opletten, want de UV-filters die we gebruiken voorkomen meer dan 50% van de rimpels en ouderdomsvlekken, en wie wil er zonder? Als u zich zorgen maakt over UV-filters is dit eigenlijk niet terecht, want de UV-filters zijn in Europa zeer intensief getest en veilig bevonden. Desalniettemin kunnen we mogelijk uw zorgen begrijpen bij het gebruik van dagcrèmes als het emulsies zijn.

Omdat emulgatoren deze UV-filters naar diepere huidgebieden kunnen transporteren, waar ze ongewenst zijn en waar ook hun effect wordt verminderd, omdat ze zich alleen in de bovenste huidlagen ontwikkelen. Ook daarom gebruiken we geen emulgatoren. In onze formules hebben we een speciaal proces gebruikt om ervoor te zorgen dat de UV-filters altijd in de hoornlaag blijven en nooit diepere delen van de huid kunnen bereiken. Ze vallen er als het ware af met de dode hoornschubben. Onze formuleringen zijn gebaseerd op de biologische mechanismen van de huid; ze bevatten actieve ingrediënten in de hoogste concentraties volgens het klinische bewijs van de effectiviteit van deze stoffen. Ze zijn naar behoren getest in klinische tolerantiestudies en goedgekeurd door een onafhankelijke veiligheidsexpert.

Je zou de crèmes en onze hyaluronzuurgels zonder aarzelen kunnen eten, maar geloof ons, ze smaken niet zo goed als ze werken. In deze betekenis!

Uw Dr. E. Voss-team

Over de schrijver
Reactie plaatsen